Home Nieuwsoverzicht

twentetv mini logo

Streeknieuws

15-03-2019
Komt er een BIZ in Denekamp? 

Foto: Léon de Man
DENEKAMP - Er wordt al een aantal jaren over gesproken, maar hij kwam er nooit: De Bedrijven Investerings Zone, kortweg BIZ in Denekamp.

Daarbinnen betalen ondernemers een belasting die het mogelijk maakt om gezamenlijke activiteiten binnen die zone te financieren zoals de kerstmarkt, feestverlichting of Palm Pasen.

Tot op heden lukte het nooit om een tweederde meerderheid te vinden die voor zo'n BIZ was, omdat veel ondernemers in het Denekampse centrum de bijdrage te hoog vonden. Gevolg: Veel activiteiten gingen de afgelopen jaren niet door vanwege geldgebrek, waaronder Tutti Italia en Kunsten op Straat.

Door velen wordt dat gezien als een gemiste kans, dus wordt er nu een nieuwe poging tot invoering gedaan, met een lager tarief.

De BIZ wordt ingevoerd als 50 procent van de BIZ bijdrage-plichtigen een stem uitbrengt. Daarvan moet tweederde vóór invoering zijn. Deze voorstemmers moeten gezamenlijk over meer dan 50 procent van de WOZ-waarde beschikken.

Ondernemers hebben tot 1 april de gelegenheid om hun stem kenbaar te maken via de stembus in het gemeentehuis. Voor belangstellenden wordt er komende dinsdag nog een informatieavond gehouden, vanaf 20:30 uur bij De Schout.

   Home    Nieuwsoverzicht

© 2019 RTV Noordoost Twente