Home Nieuwsoverzicht

twentetv mini logo

Streeknieuws

14-05-2019
Onno van Veldhuizen over mishandeling 

Foto: Léon de Man
ENSCHEDE - Wat vorige week dinsdag begon als een ruzietje tussen enkele kinderen, heeft geleid tot het vertrek van een Syrisch gezin uit hun woning in Dolphia.

Een gezin dat opnieuw moest vluchten. Niet vanwege een oorlog of vervolging, maar vanwege één of meer boze ouders die van mening zijn dat hun kind onrecht is aangedaan en daarom bij het gezin langs gingen om orde op zaken te stellen.

Dat vertelde burgemeester van Veldhuizen van Enschede maandag in een persverklaring.

"Stelt u zich even voor: na een lange periode van onzekerheid vind je in Enschede een plek waarvan je hoopt met je gezin weer tot rust te kunnen komen en het normale leven weer te kunnen oppakken. Je woont er amper vier, vijf maanden, spreekt slechts gebrekkig Nederlands en dan wordt er aangebeld door mensen die verhaal komen halen….."

"We spreken onze diepste afkeuring uit over wat zich vorige week dinsdag in onze stad heeft afgespeeld.

Het is onze gezamenlijke opdracht als stad en individu om voor rechtvaardigheid te zorgen wil deze schandvlek niet aan ons blijven kleven." Enkele buurtgenoten dwongen woning binnen en namen de vader en de moeder mee naar buiten. Beiden werden ernstig mishandeld in aanwezigheid van een grote groep buurtgenoten.

De politie zoekt nog steeds getuigen.

Mocht je meer weten bel dan 0900 8844 of misdaad anoniem 0800 7000.

   Home    Nieuwsoverzicht

© 2019 RTV Noordoost Twente